Start Schillenboerproef

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 5 april, 2017
10:00 - 11:00

Locatie
Hoek Herenstraat 3 Octoberstraat

Categorieën


Op woensdagochtend 5 april a,s. start in Staalwijk (begrensd door Herenstraat, Witte Singel en Schelpenkade/Andries Schotkade) de Schillenboerproef. Het is een initiatief van vier leden van de Raapstelen die het zat waren dat al jaren lang hun groenten- en fruitafval bij het restafval terechtkomt terwijl ze het graag willen scheiden.

Twee ochtenden in de week komen twee schillenboeren op hun elektrische bakfiets de speciale emmertjes met groenten- en fruitafval ophalen. Het afval wordt naar de Kwekerij aan de Nachtegaallaan gebracht, waar het tot compost wordt verwerkt.

De schillenboeren zijn twee jonge cliënten van Gemiva-SVG, de instelling voor mensen met een beperking. Aan de proef, die een jaar duurt, doen meer dan 150 wijkbewoners mee. Is het project een succes, dan is het streven dat de schillenboer blijft rijden en wordt uitgebreid naar andere delen van de wijk.

Wethouder Paul Dirkse van Duurzaamheid en Petra van Teylingen, regiodirecteur van Gemiva-SVG, zullen op 5 april het officiële startsein voor de schillenboer geven.

Meer informatie schillenboer1@gmail.com of 06-16414991.