Meldpunt overlast horeca

Geregeld komen wijkbewoners van de Tuinstad Staalwijk bij ons met vragen over overlast van horecagelegenheden in onze wijk. Wat veel mensen niet weten is dat de gemeente speciaal hiervoor een loket heeft geopend.

Tijdens kantooruren kunt u bellen naar het telefoonnummer: 14 071. Buiten kantooruren en in het weekend kunt u bellen naar het telefoonnummer: 071 – 516 70 15.

De medewerker van de klachtenlijn wil het volgende weten:

  • De locatie van de horecagelegenheid.
  • Omschrijving van de overlast, denk aan: tijdstip, aard en duur van de overlast.
  • En eventueel uw contactgegevens, als die van belang zijn voor de afhandeling van de melding.

De overlast wordt vervolgens gemeld bij de politie.

Ogenschijnlijk lijkt er dan helemaal niets met uw melding te gebeuren. Voor veel mensen een reden om er een volgende keer maar geen melding meer van te doen. Wat veel mensen echter niet weten is dat alle meldingen achteraf worden besproken met de vergunninghouders van de betreffende horecagelegenheid. En bij een groeiende lijst aan meldingen wordt het voor de gemeente ook makkelijker om daadwerkelijk vervolgstappen te zetten om de overlast aan te pakken.

Dus heeft u overlast van een horecagelegenheid? Maak hier dan melding van. Iedere keer weer. Alleen zo kan succesvol overlast te lijf worden gegaan.

Meer hierover is te vinden op de website van de gemeente Leiden: https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/melding-doen-klachten-en-overlast/overlast

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *