Nieuwbouw Bloemistenlaan (update 12 juni 2019)

Er zijn nieuwbouwplannen voor het terrein van de voormalige tegelhandel en wasserij aan de Bloemistenlaan. De plannen bevinden zich nu nog in de beginfase. Op dit moment wordt door de projectontwikkelaar met de gemeente nog overlegd over de uitgangspunten van het plan. Daarna volgt het echte ontwerp.

Wat we nu al weten is dat het plan voorziet in de bouw van 32 koopwoningen: 22 eengezinswoningen en 10 (senioren)appartementen.  Voor de nieuwbouw komt er een ondergrondse parkeergarage van minimaal 45 personenauto’s. De eengezinswoningen worden ± 9 meter hoog (goothoogte 6 meter), het appartementengebouw wordt ± 12 meter hoog (goothoogte 9 meter). Het voorlopige ontwerp voldoet daarmee aan de voorwaarden die in het bestemmingsplan Zuidelijke Schil zijn geformuleerd.

Begin september is het plan naar verwachting in de fase dat het met de buurt kan worden gedeeld. Dan komt er een informatieavond waarvoor omwonenden een uitnodiging krijgen. Wij houden u op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar wijkcomite.tuinstad.staalwijk@gmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *